miercuri, 26 mai 2010

PETste, HARTIE, meDOZE


Interesanta idee. Le-am observat tocmai cand plecam din parcarea amenajata la portul de la Bicaz. Ulterior am observat ca in pubela de "DOZE" se afla de fapt cateva pungi, pahare si alte chestii din mase plastice, si macar daca cea de plastic ar fi fost plina, era o scuza :)

Oare ne este asa greu ? Cel putin in Bucuresti vad in tot mai multe locuri pubele de acest gen, probabil mai sunt si in alte orase. Daca tot au fost montate, oare de ce nu sunt folosite corect, de ce ne este asa greu sa incercam sa facem un pas spre reciclare?

... nu vreau sa "generalizez", dar concluzia mea este ca totusi asta trebuie invatata in primii ani de acasa, cati or fi ei ... sase, opt, zece ani petrecuti pe langa parinti. Daca nu inveti de atunci, cam greu sa te prinzi dupa aia ca daca ai de aruncat ceva, trebuie sa o faci la cos (nu e vb. de baschet...), iar daca ai si posibilitatea sa pui hartia la hartie, metalul la metal si plasticul la plastic ai putea sa o si faci ca nu e asa greu. Ca sa nu mai vorbim de iesitul la iarba verde cu familia, unde probabil 80% din populatie prefera sa faca gramada gunoaiele si sa le lase acolo, ca nu o sa se intample nimic...

Totusi ... ar fi un pas inainte daca incercam cat de cat sa avem grija de tara asta, sa nu facem praf si ce a mai ramas. Inainte de a arunca ceva, undeva (orce, oriunde) ganditi-va ca se poate si altfel, sa nu mai fie nevoie de altii sa stranga dupa voi.

 Oricum, apreciez totusi ca gunoiul era pus in pubela, cel putin o parte din creier a functionat cum trebuie. Sau na ... poate nu stia sa citeasca :)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...